Thermische inspectie van machines

Waarom periodieke inspectie
Temperaturen zijn in industriële processen zeer belangrijk. Want veranderingen in een proces hebben vaak invloed op de temperatuur. Hierbij valt te denken aan overgangsweerstanden, wrijving in een lager, wanddikteverschil in leidingwerk, et cetera. De temperatuur is dan ook vaak een uitstekende controleparameter. Thermografie wordt steeds meer toegepast in de techniek. Alle materialen en objecten zenden namelijk infraroodstraling uit. Thermografie is de techniek die deze onzichtbare stralingen zichtbaar maakt. TCNL werkt zoals altijd uitsluitend met de meest moderne en geavanceerde apparatuur. Door de combinatie van de hoogst mogelijke resolutie camera is het mogelijk om grote oppervlakten in beeld te brengen met behoud van de kwaliteit.

De bevindingen
Indien we tijdens de inspectie bijzonderheden constateren worden deze direct gemeld. De beelden kunnen ter plaatse, samen met u geanalyseerd worden. U kunt dan direct actie ondernemen waarna een herinspectie kan plaatsvindenom te beoordelen of er veranderingen waarneembaar zijn.

Schriftelijk rapportage waarbij u kunt kiezen tussen:

  • Rapportage van alleen de afwijkingen
  • Volledige rapportage met alle beelden


Wij inspecteren op:

  • Overbelasting -oververhitting
  • Defecte componenten


Wat levert het u op?
Een overzicht van de toestand van uw installaties terwijl deze in bedrijf zijn. Geconstateerde afwijkingen worden op ernst beoordeeld Een themografische inspectie is een waardevolle toevoeging van een NEN 3140 inspectie, vaak door de verzekering vereist en noodzakelijk om het preventieve onderhoud vorm te kunnen geven.

Een thermografische inspectie van elektrische installaties is altijd een momentopname die met name afhankelijk is van de belasting en het proces. Het periodiek uitvoeren van thermografische inspecties strekt dus tot aanbeveling. 

Bel of email ons voor een vrijblijvend advies en offerte.
Holland Infrarood Techniek 
Zaadmarkt 7
1681PD Zwaagdijk (N-H)
Tel:++31(0)228-512233
Email:info@hollandinfraroodtechniek.nl

Installatie en Onderhoud

Voor de vakkundige installatie van elektrische en gasgestookte infraroodverwarming kunt u, bedrijf en particulier, bij ons  terecht!

Installatie en Onderhoud
Lees meer

VSK Vakbeurs 2018

Ook geïnteresseerd in de nieuwste technieken op het gebied van infraroodverwarming en daarbij behorende regeltechniek?

Ontmoet ons dan tussen 6 t/m 9 februari 2018 op de de VSK vakbeurs  te Utrecht!

VSK Vakbeurs 2018
Lees meer