Infrarood of convectie verwarming ?

De bekendste vormen van convectieverwarming zijn centrale- en luchtverwarming. De warmteoverdracht vindt dan plaats door middel van het tussen medium lucht. Bij deze soorten verwarming dient de luchttemperatuur in de gehele ruimte te worden verhoogd. Indien geen gebruik wordt gemaakt van een geforceerd luchttransport in de ruimte zal de warme lucht opstijgen en ontstaan er aanzienlijke warmteverschillen tussen vloer en plafond. Dit kan zelfs oplopen tot een verschil van meer dan 10 graden. De luchttemperatuur is dan lager en de vloer kouder op die plaatsen waar juist behaaglijkheid gewenst is. Een geforceerd luchttransport heeft als nadelen dat er tochtverschijnselen, geluidsoverlast en het verplaatsen van stof zal optreden.


Bel of email ons voor een vrijblijvend advies en offerte.
Holland Infrarood Techniek
Zaadmarkt 7
1681PD Zwaagdijk (N-H)
Tel:++31(0)228512233
Email: info@hollandinfraroodtechniek.nl
Installatie en Onderhoud

Voor de vakkundige installatie van elektrische en gasgestookte infraroodverwarming kunt u, bedrijf en particulier, bij ons  terecht!

Installatie en Onderhoud
Lees meer

All Electric Concepts

Holland Infrarood Techniek is gericht op de toekomst. Met het uitfaseren van de gas is toekomst all-electric verwarmen, drogen, koken, verhitten dichterbij dan u denkt.

All Electric Concepts
Lees meer