Infrarood soorten

 • Infrarood A - korte golf
 • Infrarood B - midden golf
 • Infrarood C - lange golf

 • Infrarood A - Korte golf infrarood - 780 µm tot 10 micrometer:
  Korte golf infrarood producten ziet men veelal terug in de buiten verwarming. Halogeen infrarood terrasverwarminginfraroodverwarming wordt tevens toegepast in grote hallen, fabrieken maar ook voor droogprocessen en spot heating applicaties.
  Het voordeel van korte golf infraroodheaters is dat men geen opwarmtijd nodig heeft alvorens de heater op volle sterkte van warmte is. De infraroodwarmte is direct aanwezig, uitzonderlijk goed regelbaar in sterkte, uiterst efficiënt en meest belangrijk, de gegenereerde energie waait niet weg waardoor deze bron van verwarming zich perfect leent voor grote open ruimtes.

  Infrarood B - midden golf infrarood -10 tot 30 µm:
  ziet men veelal bij de bouwmarkt ketens en worden ook verkocht onder de noemer infraroodverwarming. Dit type heaters zijn beduidend minder effectief dan de korte golf uitvoering. De heater wordt ook toegepast in de verwarming branche maar is vanwege de golflengte minder efficiënt en heeft men juist daardoor weer meer verwarmingselementen van de zelfde soort nodig om alsnog het gewenste resultaat te kunnen boeken.
  De gasgestookte uitvoering van deze producten kunnen echter van een zeer hoog kaliber zijn, vooral als deze zijn uitgevoerd met keramische branderstenen. Deze keramische branderstenen genereren een enorme warmte waardoor er tot zeer grote hoogtes warmte naar beneden gestuwd kan worden zoals bij stadions en hoge hangars.

  Infrarood C - lange golf 30 tot 300 µm:
  Lange golf stralers kunnen worden verdeeld in elektrische en gasgestookte stralers. Veelal zijn deze producten de zogenaamde donker stralers, zowel gas als elektrisch gestookte uitvoeringen zijn volop in de markt verkrijgbaar. De toepassing echter is primair voor binnen opstellingen en gesloten ruimtes waar een redelijk tot zeer goed isolatie vermogen van het pand van pas is wil men met een beperkt vermogen willen gaan verwarmen Lange golf stralers hebben en opwarmtijd nodig en verwarmen indirect. Dit betekend dat er veel lucht verwarmd word welke bij het openen van deuren e.d. naar buien zal vervliegen en het pand, mensen en objecten snel af laat koelen De efficiëntie van deze producten ligt vele malen lager dan die van korte golf stralers.

  Bel of email ons voor een vrijblijvend advies en offerte.
  Holland Infrarood Techniek
  Zaadmarkt 7
  1681PD Zwaagdijk (N-H)
  Tel:++31(0)228512233
  Mob:++31(0)620531851
  Email: info@hollandinfraroodtechniek.nl  Victory Heat & Light

  Holland Infrarood Techniek heeft per direct de beschikking verkregen tot het exclusief distribueren van het gehele assortiment Victory Heat And Light.

  Victory Heat & Light
  Lees meer

  Infrarood panelen

  Ervaar het verschil en diversiteit van onze infraroodverwarming. Breng een bezoek aan onze showroom of nodig een van onze deskundige adviseurs uit voor een persoonlijk gesprek bij u aan huis of bedrijf.
  Infrarood panelen
  Lees meer