Voordelen infrarood verwarming

Het verwarmen van het gehele luchtvolume tot de gewenste temperatuur is dankzij de aanzienlijke inbreng van de stralingstemperatuur niet nodig. Dat bespaart overduidelijk waardevolle energie. Vanwege de lagere luchttemperatuur ontstaan ook kleinere verschillen tussen binnen- en buitenluchttemperatuur, waardoor in gelijke mate de transmissieverliezen worden teruggebracht. Zo worden niet alleen de energie- en daarmee de exploitatiekosten aanzienlijk teruggebracht, maar het verbetert ook de warmtebeleving bij de mensen aanzienlijk.

Stralingswarmte
Bij stralingsverwarming is er sprake van directe warmteoverdracht. De gevoelstemperatuur is dus hoger dan de temperatuur van de lucht. Voor eenzelfde behaaglijkheid kan de luchttemperatuur bij stralingsverwarming dus beduidend lager zijn dan bij convectieverwarming(4 tot 5 graden). Omdat zowel het transmissieverlies, evenals het ventilatieverlies van het gebouw door deze luchttemperatuur bepaald wordt, is het duidelijk dat stralingsverwarming zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing. Hierdoor kunnen complete installaties vaak in 2 a 3 jaar worden terugverdiend aan de hand van alleen de energiekosten.

Afhankelijk van het eerder aangelegd verwarmingssysteem en de eigenschappen van het gebouw kunnen energie en kosten besparingen oplopen 50% in het geval van een verwarminisysteem renovatie. Tevens worden er bij nieuwbouw ook aanzienlijke energiekostenbesparingen behaald.

Warmte en de mens:
Afhankelijk van zijn of haar arbeidsprestatie ontwikkelt ieder mens warmte, variërend van 0,76 kW/h gedurende de nachtrust tot 4,65 kW/h bij zware lichamelijke arbeid. Deze door energie opgewekte warmte wordt afgevoerd door:

  • Ademhaling 12%
  • Verdamping langs de huid 18%
  • Convectie 20%
  • Straling 50%


Bedraagt het warmteverlies meer dan de warmteontwikkeling dan ervaart men dit als koude. Dit verschil kan gecompenseerd worden door het verhogen van de luchttemperatuur (convectie- of luchtverwarming) of door het toepassen van stralingswarmte.De luchttemperatuur kan hierbij aanzienlijk lager zijn dan de gevoelstemperatuur. Het voordeel hiervan is dat men dus minder energie hoeft te gebruiken om een aangenaam gevoel te bewerkstelligen.

Bel of email ons voor een vrijblijvend advies en offerte.
Holland Infrarood Techniek
Zaadmarkt 7
1681PD Zwaagdijk (N-H)
Tel:++31(0)228-512233
Email: info@hollandinfraroodtechniek.nl
Installatie en Onderhoud

Voor de vakkundige installatie van elektrische en gasgestookte infraroodverwarming kunt u, bedrijf en particulier, bij ons  terecht!

Installatie en Onderhoud
Lees meer

VSK Vakbeurs 2018

Ook geïnteresseerd in de nieuwste technieken op het gebied van infraroodverwarming en daarbij behorende regeltechniek?

Ontmoet ons dan tussen 6 t/m 9 februari 2018 op de de VSK vakbeurs  te Utrecht!

VSK Vakbeurs 2018
Lees meer