Thermische inspectie van machines

Waarom periodieke inspectie
In industriële processen is de waarneming van temperturen enorm belangrijk. Verschuivingen van temperatuur kunnen invloed hebben op cruciale onderdelen van een installatie en de werking hiervan. Denk hierbij aan overgangsweerstanden, wrijving in een lager etc. Thermografie maakt onacceptabele verschuivingen direct zichtbaar waardoor er naar behoren kan worden ingegrepen en kosten aan onnodige reparatie of het stil vallen van de productie kan worden voorkomen of verminderd. De thermografie techniek wordt wordt steeds meer toegepast in de techniek. TCNL werkt zoals altijd uitsluitend met de meest moderne en geavanceerde apparatuur. De combinatie van een hoge resolutie camera is het mogelijk om met behoud van kwaliteit ook grote oppervlakten in beeld te brengen.

De bevindingen
Indien we tijdens de inspectie bijzonderheden constateren worden deze direct gemeld. De beelden kunnen ter plaatse, samen met u geanalyseerd worden. U kunt dan direct actie ondernemen waarna een her-inspectie kan plaats vinden om te beoordelen of er veranderingen waarneembaar zijn.

Schriftelijk rapportage waarbij u kunt kiezen tussen:

  • Rapportage van alleen de afwijkingen
  • Volledige rapportage met alle beelden

Wij inspecteren op:

  • Overbelasting -oververhitting
  • Defecte componenten

Wat levert het u op?

  • Inzicht van de toestand van uw installatie terwijl deze in bedrijf is.
  • Inzicht in preventief en stelselmatig onderhoud

Inspectie  van elektrische installaties is altijd een momentopname en is afhankelijk van de belasting en het proces. Het periodiek uitvoeren van een thermografie inspecties is daarom zeer aan te bevelen.

Bel of email ons voor een vrijblijvend advies en offerte.
Holland Infrarood Techniek
Zaadmarkt 7
1681PD Zwaagdijk (N-H)
Tel:++31(0)228-512233
Email:info@hollandinfraroodtechniek.nlIR halverwarming

Hallen, loodsen of werkplekken verwarmen d.m.v. infrarood heeft ongekende voordelen. U verwarmd allen de plekken waar noodzakelijk.

IR halverwarming
Lees meer

IR procesverwarming

Of het nu gaat om een droogtunnel, voorverwarmen, zaad-drogen, lakstraat of kleinschalig op spotniveau verwarmen of drogen, wij komen graag met u in gesprek voor de juiste oplossing. 

IR procesverwarming
Lees meer